Welkom

Hallo, welkom op mijn site, ik ben Conny Frenken en ben er om jou als mantelzorger te ondersteunen wanneer je worstelt met pijnklachten, vermoeidheid en burn-out achtige symptomen.

Met behulp van complementaire natuurgeneeskunde, reik ik handvaten aan, zodat je weer terug in je eigen kracht komt en een gezonder en positievere toekomst kunt opbouwen met meer rust, zelfvertrouwen, ontspanning en minder fysieke, mentale en emotionele klachten. De kracht ligt in jezelf. Je bent het alleen even kwijt en vergeten hoe het voelde.

Mijn missie is om te zorgen dat zowel jij als mantelzorger en je kind kunnen genieten van welzijn en gezondheid, terwijl je voor je dierbare zorgt.

Je bent zelf verantwoordelijk om je eigen Geluk te Plukken.
Dat kan niemand voor jou doen.
De kracht en antwoorden liggen binnen je zelf.
Ik kan je helpen om die kracht en antwoorden te vinden.


Iets meer over mijzelf

Samen met mijn lieve zoon Yorick van bijna 21 jaar en  woon ik met onze 3 katten in Herkenbosch vlakbij de beroemde meinweg. 1 kat is een Britse korthaar en 2 zijn maincoons. Wij zijn echte dieren liefhebbers en zijn dol op onze kattenkids. Regelmatig wandelen we in de natuur en maken we leuke uitstapjes, zodat we rijke herinneringen hebben om  later op terug te kijken die ons veel energie geven. Humor is voor ons belangrijk en ook lekker uit eten gaan.

Mijn zoon is mijn allergrootste inspirator en een bijzonder lief en getalenteerde jongeman. Hij is ontzettend goed met ICT en is heel creatief met de 3D printer. Hij is zeer slechthorend en zonder hoorapparaten is hij doof, daarnaast heeft hij een lichte verstandelijke beperking. Hij leert mij zoveel wijsheden zoals, leren voelen en vertrouwen op je intuïtie. Hij kan op zo’n bijzondere manier dingen benoemen. Ik ben zo trots dat ik zijn mama ben. Hij heeft mij geïnspireerd om therapeut te worden en andere ouders en mantelzorgers te coachen en te begeleiden. Uit eigen ervaring weet ik waar je vaak tegen aan loopt. 

We houden allebei  veel van muziek. Yorick speelt gitaar en ik zing. Dat doen we graag met onze muziekvrienden, lekker jammen we in de huiskamer of buiten in de tuin als het zonnetje schijnt met bq en een lekker fris drankje. We zijn echte levensgenieters.

Van professioneel zangeres naar therapeut en coach. Het is mijn passie om andere ouders en mantelzorgers te begeleiden en te ondersteunen in het vinden van de juiste weg in de bureaucratie die mantelzorgers helaas vaak moeten meemaken. Kennis geeft rust en kracht. Klachten als chronisch vermoeid, overprikkeld, slapeloosheid door piekeren, hoe moet het nu verder, niet serieus of gehoord voelen enz. Ik weet hoe het voelt en begrijp jou. 

Als natuurgeneeskundige werk ik lichaamsgericht psychosociaal en geef daarbij voeding en leefstijl tips. Muziek loopt als een rode draad door mijn behandelingen. Omdat muziek verbind, troost, kalmeert en je in beweging zet. Wist je dat je door chronische stress tekorten kan krijgen in vitamines en mineralen?  Klachten mentaal, emotioneel en fysiek liggen op de loer.  Herken je je als mantelzorger hierin? Ik geef jou de handreikingen en help jou op weg. Ik geef jou weer hoop en positisme  met de mouwen opgerold.

De behandelingen werken succesvol. Welzijn en persoonlijke ontwikkelingen van ouders en mantelzorgers staan centraal in mijn leven.

Mijn pad naar mijn missie

Van professioneel muzikant naar zelfstandig bloemist en vervolgens natuurgeneeskundig therapeute.

Muziek is al van jongs af aan een grote passie. Ik ben gaan zingen en heb als zangeres 24 jaar in diverse professionele bands opgetreden.

Tijdens deze levensfase heb ik de kracht van muziek ontdekt. Muziek helpt wanneer woorden dat niet kunnen. Ik vond het altijd heerlijk om mensen even uit hun bolletje te laten gaan en ze zo een onvergetelijke fijne avond te bezorgen.

Daarnaast ben ik jarenlang bloemist geweest. Een dankbaar beroep dat  sterk verbonden is met emoties. Denk maar eens aan geboortes, verjaardagen, liefde, ziektes, overlijden.

Daarna heb ik als ambulante begeleidster gewerkt voor mensen met een PGB in de thuissituatie.

Via mijn eigen levenslessen o.a. (burn-out en borstkanker) en mijn lieve zoon met een meervoudige beperking, kwam de complementaire natuurgeneeskunde op mijn pad. De kennis en handreikingen hebben  mij enorm geholpen en sterker gemaakt en veel zelfvertrouwen gegeven. Hierdoor werd ik zo enthousiast dat ik zelf scholing ging volgen in die richting.  Ik besloot therapeute te worden.

Mijn Werkwijze

We maken kennis tijdens onze eerste afspraak. Tijdens dit gesprek komt er al veel waardevolle informatie aan bod, zowel voor jou als voor mij. Samen kijken we of we tot de kern komen en als we beiden de stap willen zetten om aan de slag te gaan. Dan gaan we verder in gesprek. De basis is vertrouwen en veiligheid en een klik tussen ons beiden is belangrijk. We nemen samen jou levensloop door met gebruik van diverse werkvormen. Er wordt bekeken wat uit balans is en eventueel ondersteund door natuurlijke homeopathische middelen. Dit zijn onder andere; Sanoconcept, E.E.N. energetica ’s, Bach bloesems, vitamine, mineralen en aangepaste voeding. Vervolgens wordt er overlegd welke behandelmethode het beste bij je past.
Bij een vervolg consult wordt er altijd geëvalueerd en de behandelmethode zo nodig aangepast.

Opleidingen

Ik heb diverse opleidingen in natuurgeneeswijzen gevolgd:

Nederlandse gebarentaal: Module 3 – 2012
Scholing Antroposofische gezondheid – 2014
N.E.I. (Neuro Emotionele Integratie) HBO – 2016
REIKI level 3 – 2016
NLP (neuro linguïstisch programmeren) HBO – 2017
Familie opstellingen in 1 op 1 situaties. HBO – 2019
Creatief Systemisch Werken HBO – 2019
E.E.N.® Therapie. (Energetische Eclectische Natuurgeneeskunde) HBO – 2022
Scriptie Registeropleiding  E.E.N.®Therapeut: De kracht van muziek
Thesis Registeropleiding E.E.N.®Therapeut: Angststoornissen bij slechthorendheid
Medische en Psychosociale basiskennis. HBO – 2022
Uitgebreide EHBO – 2022
Vitakin Orthomoleculair therapeut. HBO – 2023

Muziektherapie uit 24 jaar ervaring als professioneel musicus. 1981-2001

Wat is complementaire zorg?

Complementaire zorg is zorg naast de reguliere zorg en is vooral bedoeld om de kwaliteit van leven te verbeteren. Complementaire geneeswijzen zijn op zich zelf staande geneeswijzen die een waardevolle aanvulling zijn op de reguliere geneeswijzen.

Onder complementaire zorg valt. o.a.; natuurgeneeskunde, lichaam gericht psychosociaal  therapie, Orthomoleculair advies, NEI, NLP, familieopstellingen, reiki, muziektherapie enz.

Het verschil zit hem in dat complementaire natuurgeneeskunde naar de oorzaak kijkt van een klacht en uitgaat van een zelf genezend vermogen van het lichaam terwijl vanuit regulier naar de klacht gekeken wordt en de symptomen behandeld worden. Hoewel de reguliere zorg onmisbaar is zou het van onschatbare waarde zijn als het hand in hand zou gaan met de complementaire geneeswijze.

Helen vanuit lichaam en geest

Ons lichaam bestaat niet alleen uit de fysieke materie, maar is verbonden met onze gedachtes. Gedachtes die ons kunnen helpen om de helende manier met situaties om te gaan. Maar vaak dragen we ook onbewuste gedachtes met ons mee, of zitten we vast geroest in bepaalde patronen, die niet helend zijn en soms destructief. Wanneer je dan je helingsproces in wilt gaan, is het niet jouw lichaam die aandacht verdient, maar ook je gedachtes. Daar staat de complementaire gezondheidszorg ook voor. Helen vanuit lichaam en geest. En in dat helingsproces gaat het om jóu, om wie jíj bent en wat jíj nodig hebt.

Ondersteund met natuurlijke middelen o.a.: Sanoconcept, Bachbloesems, Energetica, muziek, klankschalentherapie, vitamines en mineralen, leef en voedingsadvies en dergelijke.

De Kracht van complementaire zorg is dat het succesvol werkt op zowel mentaal, emotioneel en fysiek niveau. Reguliere zorg en natuurgeneeskunde werkt versterkend naar elkaar en vullen elkaar prima aan. De behandelingen zijn erkend door de reguliere zorgverzekeraars en worden gedeeltelijk vergoed uit het zorgpakket mits men aanvullend verzekerd is. 

Natuurlijk gezond! Dat wil toch iedereen!